Pittige kaas door veroudering, kruiden en scherpte past bij deze wijnen.
Dit is een pure, ambachtelijke Bobal van oude stokken uit 1930, geplant op 900 meter hoogte in Fuenterrobles op kalkrijke bodems. De handgeplukte druiven leveren een wijn met volle body en fijne spanning. De stijl is energiek en karaktervol, met een stevige structuur en een elegante, lange en harmonieuze afdronk.
Gemaakt van 85% Grenache met al zijn fruit, zonder houtopvoeding. In een blend met Syrah, die wordt gefermenteerd en 4 maanden gerijpt op barriques. Deze wijn toont een explosie van fruit met een gedoseerde kruidigheid. Vol maar soepel door de zachte tannines. Het drinkt als een Beaujolais met diepgang. Heerlijk om licht gekoeld te drinken.
Deze cuvée gemaakt van Cabernet Sauvignon, Regent en St. Laurent zorgt voor karakter en combineert de typische eigenschappen van de drie druivensoorten op de best mogelijke manier. De Regent, een hybride (kruising van Diana en Chambourcin) staat bekend om zijn schimmelresistentie en geschiktheid voor koelere klimaten. Daarom is deze ook veel aangeplant in Nederland.
Een gedurfde mix van fruitige frisheid en kruidige diepte. Deze wijn is 12 maanden gerijpt op Frans eiken. Met de kosmonaut, het personage uit de stad Lanciego en de naam "el Paraje 601" om de ligging van de wijngaard aan te geven. Een liefhebber van natuurlijke en terroir gedreven wijnen zal dit zeker aanspreken.
Van de beste druiven afkomstig uit wijngaarden die 560 meter hoog gelegen zijn. Wijngaarden met veel gesteente zoals afgebeeld op het label. Een bijzonder traditionele blend van Tempranillo, Viura en Grenache. Gerijpt op de droesem in vaten van 500 liter van Frans, Amerikaans en Hongaars eikenhout. Een veelzijdige wijn, perfect voor wie houdt van een authentieke Rioja met een pure expressie.
Scheurebe, dat vinden wij ontzettend lekker omdat het frisse fruit het glas uit stuift. Het is fruitig en aromatisch met een levendige zuurstructuur. Altijd gekenmerkt door de smaak van zwarte bessen, zoals cassis. Heerlijk en heel goed gemaakt door Weingut Galweiler.
Van de 10 geproefde houtgerijpte Chardonnay-wijnen de meest overweldigende. Hier krijg je absoluut veel energie in het glas, wat toch wel een verrassing is voor een wijn uit het hoger gelegen Rheinhessen. Alles is aanwezig voor de liefhebber van rijke boterige Chardonnay, maar de wijnmaker heeft ook een subtiel evenwicht gevonden.
Afkomstig uit een 60 jaar oude wijngaard met een beperkte opbrengst van 18hl per ha. Gevolgd door een vinificatie waarbij elke dag voorzichtig wordt "overgepompt" voor extractie. Dit is herkenbaar aan de gelaagdheid van deze wijn. Een glas met veel concentratie en aroma's. Zeer aangenaam dus zeker niet overslaan!
Een Cru uit de Beaujolais met veel rood fruit gevolgd door warmere tonen en met body. Doet complex aan door structuur en gelaagdheid waarbij aroma's van houtrijping mooi verweven zijn. Heeft overeenkomsten met een geweldige rode (Pinot Noir) Bourgogne. Een imponerende wijn!
Een oranje wijn die je zeker een kans moet geven. Dit is fris, fruitig en sappig in een samenstelling van druiven die met uitzondering van gewürztraminer gelijk is aan de vorige blend in de webshop. Dit is blend 16 met een lange smaakbeleving en een zoete kruidige afdronk. Gewoon heerlijk van borrel tot dessert!
Wijnmaker Marcello noemt het de kleur van geluk, het is een oranje wijn. Bij deze wijn zegt dat meer over de stijl dan over kleur, die is namelijk amber. De wijn is intens geurig en sappig met rijp tropisch fruit en frisse tonen. De smaak en het mondgevoel hebben ook hartige en romige kenmerken met een zoutsensatie, heel verrassend en met een aromatische afdronk.
De geur van deze wijn komt naar je toe met sterke hints van wilde bessen die zich in een jam vermengen met vanilletonen. Het is een warme intense wijn die tegelijkertijd ook fris en mineraal is met een aanhoudende afdronk. Folèt is een Piemontees-dialectwoord dat elf betekent, om het ongedisciplineerde karakter te benadrukken.
Wat een natuurwijn! Còccu ligt minstens 6 jaar op het domein na een fermentatie van een jaar in barriques, gevolgd door drie jaar houtrijping in groot eiken. De smaak is rijk, omhullend, warm en heeft een lange afdronk. Còccu in het Piemontese dialect "coccolo" staat voor knuffelen en is de favoriet van Reichmuth.
Uit de Prestige collectie van Tenuta Viglione een blend van Verdeca en Chardonnay. De alcoholische vergisting heeft gedeeltelijk plaatsgevonden in barriques. Het mondgevoel is licht zalvend en de smaak is tropisch, met bloemen, citrus en een frisse kruidigheid. Daarom de naam Herba (Italiaans voor kruiden).
Heeft alles wat je verwacht van een Sangiovese en is heerlijk op dronk. Een leeuw onder wijnen maar van de categorie toegankelijke katachtige. Tijdens de fermentatie zijn de druiven nog niet geblend. Pas na de rijping komt de 50% Sangiovese uit groot (30hl) Frans eiken en 20% Sangiovese, 15% Canaiolo en 15% Cabernet Sauvignon uit barriques (225L) samen.
Chianti staat bekend om wijnen van de druif Sangiovese die lang houtrijping hebben gehad. Dit is iets anders, waarbij oxidatie is beperkt en gedurende 15 dagen, elke dag een maximale extractie van aroma's uit de schillen is gehaald. Het resultaat is een hele fruitige en frisse wijn met een geconcentreerde smaak, die lekker gekoeld kan worden gedronken.
Meine gute, wat een bombastisch rijke smaak! De geur geeft het niet direct prijs maar alle kenmerken die houtopvoeding kan geven zijn in deze wijn aanwezig. Daarbij is de textuur creamy en heeft de wijnmaker voldoende zuur kunnen behouden, dit jaar licht crispy zelfs voor de balans in deze wijn. Als je van een volle Chardonnay houdt dan moet je dit ook eens proberen.
Vol finesse, zacht en met een goede lengte. Twee keer per dag zijn de druiven ondergedompeld tijdens vergisting voor meer extractie. Rijping voor 18 maanden op barriques, waarvan de helft op nieuw hout, heeft de complexiteit van deze wijn verhoogd met een breed scala aan aroma's. Een elegante en smaakvolle Pinot Noir.