Deze wijn geeft een leuke beleving door de blend aan druiven die eerst apart worden gevinifieerd. Daarna volgt een rijping in staal, hout en terracotta. De geur geeft bloemige en licht rijpe tonen met wit fruit en citrus. De wijn is kruidig, mineraal en met een zilte toets. In de mond is het verfrissend en met meer rijp fruit dan in de geur, een beetje romig en naar de afdronk mineraal en ziltig.
Niet voor niets in de prijzen gevallen, deze expressieve wijn. Uit de beste wijngaarden van Niki. Knisperend fris met een fijne mineraliteit. Fermentatie door spontane gisting gevolgd door een rijping van 8 maanden in foeders op de droesem. Een uitzonderlijke Muskateller met een lange mondvullende afdronk.
Deze prachtige oranje leeuw kon niet ontbreken in het assortiment. De wijn is een blend van Vermentino, Viognier en Malvasia. De enige en eerste witte wijn gemaakt door Marzocco is een frisse dorstlesser met een tikje tropisch fruit.
Heeft alles wat je verwacht van een Sangiovese en is heerlijk op dronk. Een leeuw onder wijnen maar van de categorie toegankelijke katachtige. Tijdens de fermentatie zijn de druiven nog niet geblend. Pas na de rijping komt de 50% Sangiovese uit groot (30hl) Frans eiken en 20% Sangiovese, 15% Canaiolo en 15% Cabernet Sauvignon uit barriques (225L) samen.
Chianti staat bekend om wijnen van de druif Sangiovese die lang houtrijping hebben gehad. Dit is iets anders, waarbij oxidatie is beperkt en gedurende 15 dagen, elke dag een maximale extractie van aroma's uit de schillen is gehaald. Het resultaat is een hele fruitige en frisse wijn met een geconcentreerde smaak, die lekker gekoeld kan worden gedronken.
Ik importeer deze wijn graag omdat het de meest uitgesproken Valpolicella Ripasso is en hierom werk ik samen met Pietro Zardini. Deze wijn is voller dan gemiddeld door veel fruit en een krachtig kruidenpalet, samengevat; veel wijn van zorgvuldig en laat geoogste druiven.
Hier moet je even de tijd voor nemen. Drink je dit nu, dan is het advies om deze wijn te decanteren of een paar uur eerder te laten luchten. Complex met veel diepgang en gedroogd fruit door de Amarone stijl. Een prachtige veroudering, elegant van smaak en dit jaar wordt beter beoordeeld.
Pietro vindt de perfecte balans in al zijn wijnen. De druiven worden voor 3 tot 4 maanden gedroogd en traditioneel gefermenteerd. Deze krachtige rode wijn die bij voorkeur gedronken wordt bij een vleesgerecht of kruidige kaas, is vol fruitig met rijpe tonen en een evenwichtige zuurgraad. De toets van specerijen maakt deze wijn compleet.