Eind maart hebben we 6 wijnhuizen in Duitsland bezocht, gelegen in 4 prachtige wijnregio’s. Voor de exclusieve Nieuwe Wijnen die we hebben gevonden willen we met een pre-order de mogelijkheid bieden om deze te bestellen. Dit zijn drie wijnen van Niklas Heinemann en de Riesling Höllenpfad van Gälweiler. Bestellen kan vanaf 6 flessen (in elke combinatie) en met 15% korting tot 10 mei. De wijnen worden eind mei geleverd (bezorgopties kunnen bij afrekenen worden genegeerd).
Een wijn gerijpt in grote eikenhouten en oude vaten, dus secundaire aroma's zijn subtiel aanwezig in deze soepele wijn. De kenmerken zijn mooi in balans, denk aan rood fruit met een gedoseerde kruidigheid. Drinkt plezierig door weinig tannine en een fijne frisheid. Heeft naar de afdronk een mooie beklijving.
In het glas is deze wijn te herkennen aan zijn geel gouden kleur met roodachtige reflecties. Het is een bijzondere Pinot Gris door rijping op houten vaten uit de Bourgogne. Deze volle witte wijn heeft een fijne smeltende textuur, die samen met de diverse aroma's en de milde zuurgraad duidelijk aanwezig zijn in de mond.
Geen gewone instapwijn maar van hoge kwaliteit. Het heeft alle mooie kenmerken van een Pinot Blanc zoals tropisch fruit en een frisse mineraliteit. Maar deze wijn geeft net iets meer beleving door een oliënd mondgevoel en de lange afdronk. Een geweldig glas in deze prijscategorie!
Deze prachtige oranje leeuw kon niet ontbreken in het assortiment. De wijn is een blend van Vermentino, Viognier en Malvasia. De enige en eerste witte wijn gemaakt door Marzocco is een frisse dorstlesser met een tikje tropisch fruit.
Heeft alles wat je verwacht van een Sangiovese en is heerlijk op dronk. Een leeuw onder wijnen maar van de categorie toegankelijke katachtige. Tijdens de fermentatie zijn de druiven nog niet geblend. Pas na de rijping komt de 50% Sangiovese uit groot (30hl) Frans eiken en 20% Sangiovese, 15% Canaiolo en 15% Cabernet Sauvignon uit barriques (225L) samen.
Chianti staat bekend om wijnen van de druif Sangiovese die lang houtrijping hebben gehad. Dit is iets anders, waarbij oxidatie is beperkt en gedurende 15 dagen, elke dag een maximale extractie van aroma's uit de schillen is gehaald. Het resultaat is een hele fruitige en frisse wijn met een geconcentreerde smaak, die lekker gekoeld kan worden gedronken.