WIJNPAKKETTEN
Wijnpakket | Duitsland, Italië, Oostenrijk, Portugal | Douro, Pfalz, Puglia, Weinviertel
Het is tijd voor heerlijke herfstwijnen en die passen heel goed in het profiel wijnen waarmee ik je graag verras, namelijk geconcentreerd; vol fruitig, sappig of rijk. Om een indruk te geven, ik heb een heerlijk alternatief voor de Chardonnay liefhebber geselecteerd, dit is de Auxerrois van Dr. Josef Köhr. Een hele rijke en smaakvolle witte wijn. Het wijnpakket "November" bestaat uit 2 witte en 4 rode wijnen, waaronder ook de Primitivo van Cantine LeGrotte die als uitblinkwijn is verkozen door Winelife magazine in de categorie Kracht & Pracht. Natuurlijk zijn alle wijnen uitstekend te combineren bij herfstgerechten, denk aan pompoen, paddenstoelen, pastinaak, boerenkool, rode kool, hutspot, maar ook gerechten met wild gaan goed samen. Het wijnpakket is met 10% korting en er komen geen verzendkosten bij!
Uit de Prestige collectie van Tenuta Viglione een blend van Verdeca en Chardonnay. De alcoholische vergisting heeft gedeeltelijk plaatsgevonden in barriques. Het mondgevoel is licht zalvend en de smaak is tropisch, met bloemen, citrus en een frisse kruidigheid. Daarom de naam Herba (Italiaans voor kruiden).
Voorheen genaamd Basto. Een wijn voor bij de open haard of om bij te eten. Vol in geur en smaak door veel fruit zowel rood als zwart aangevuld met kruidige tonen. Het mondgevoel is jamachtig waardoor de wijn niet overdreven krachtig is. Deze wijn van de susumaniello-druif zal je niet vervelen. Aan te raden bij de pasta bolognese.
Een fruitige wijn met pit door kruidige tonen maar blijft soepel. Deze wijn combineert uitstekend bij vette vleessoorten en geeft een goede intensiteit en persistentie. Een heerlijke biologisch geproduceerde Primitivo.
In 2001 kon Giovanni Zullo Jr. van Tenuta Viglione het niet laten om de Falanghina-druif naar Puglia te halen om zijn uitgesproken karakter. Deze wijn heeft aromatische kenmerken als bloesem en honing, is fruitig met perzik en meloen maar bovenal fris door limoen. Een smaakvolle en frisse wijn, die ook graag geschonken wordt in restaurants.
In geur en smaak vol intens fruitig. Specerijen van houtrijping zijn goed geïntegreerd met een lichte toets van vanille. Daarna ook warme tonen van gedroogd fruit. Een smaakbom maar met een delicaat mondgevoel, om gelijk te drinken maar kan ook langer worden bewaard.
Dit is een nieuwe Barbera d'Alba van Maurizio waarbij roestvrijstalen tanks zijn toegepast voor het verduidelijken van de fris en fruitige aroma's. Gevolgd door een korte houtopvoeding in Sloveense vaten geeft deze wijn warme tonen. Deze wijn heeft een rijke smaakbeleving met bijzondere kenmerken.
Gemaakt van de Arneis-druif met een licht tropisch bouquet maar die ook kruidig en verfrissend is. De wijn heeft een mooie balans, is levendig zuiver met minerale kenmerken en een romige toets van houtopvoeding. Het is een gastronomisch glas wijn die graag geschonken wordt in restaurants.
De verbazing van de Piemonte Perswijn proeverij in maart 2020. Vol van donker en gedroogd fruit gecombineerd met specerijen van de 16 maanden houtrijping. Elegant met zacht geïntegreerde tannine. Een wijn met een rijke en aanhoudende smaak en lange afdronk.