Een oranje wijn die je zeker een kans moet geven. Dit is fris, fruitig en sappig in een samenstelling van druiven die met uitzondering van gewürztraminer gelijk is aan de vorige blend in de webshop. Dit is blend 16 met een lange smaakbeleving en een zoete kruidige afdronk. Gewoon heerlijk van borrel tot dessert!
Doet mij van de drie witte druiven het meest denken aan Riesling door de geur van bijenwas. De structuur van deze frisse plezierrijke wijn is strak en droog maar een zoetje als gedroogde abrikoos maakt het interessant. Afkomstig uit een coöperatie van 180 biologische wijnmakers. Eerlijk geproduceerd en de zevende witte blend van Pépin.
Les Tres Dones (ofwel The Three Gifts): Elegance, Complexity and Power. Het is een wijn met intense aroma’s van rood fruit en specerijen die in balans zijn met de frisheid van zwart fruit en mineraliteit. Een prachtige wijn om de evolutie van te ervaren, geconcentreerd en met een elegant mondgevoel. De wijn heeft veel diepgang en de afdronk is aanhoudend. Absoluut een persoonlijke favoriet, heerlijk bij roodvlees.
Veel wijn en een prachtige ontdekking om van te watertanden. Intensiteit van de geur en smaak is hoog door de vele fruitaroma's en kruidige tonen van houtopvoeding. Daarbij is de wijn levendig door frisse zuren en mineraliteit. Een gastronomische wijn die je moet proberen.
Geeft een lichte tinteling door frisse zuren. Is vol fruitig van smaak met enkele rijpe tonen. Kan licht gekoeld goed worden gedronken. Elegant naar de kruidige maar zachte afdronk. Heeft na de vergisting geen extra schilinweking gehad. Is 6 maanden gerijpt op eivormige cementtanks. Een geheel andere stijl, met een focus op de primaire aroma's.
In 2001 kon Giovanni Zullo Jr. van Tenuta Viglione het niet laten om de Falanghina-druif naar Puglia te halen om zijn uitgesproken karakter. Deze wijn heeft aromatische kenmerken als bloesem en honing, is fruitig met perzik en meloen maar bovenal fris door limoen. Een smaakvolle en frisse wijn, die ook graag geschonken wordt in restaurants.
Ik importeer deze wijn graag omdat het de meest uitgesproken Valpolicella Ripasso is en hierom werk ik samen met Pietro Zardini. Deze wijn is voller dan gemiddeld door veel fruit en een krachtig kruidenpalet, samengevat; veel wijn van zorgvuldig en laat geoogste druiven.
Hier moet je even de tijd voor nemen. Drink je dit nu, dan is het advies om deze wijn te decanteren of een paar uur eerder te laten luchten. Complex met veel diepgang en gedroogd fruit door de Amarone stijl. Een prachtige veroudering, elegant van smaak en dit jaar wordt beter beoordeeld.
Pietro vindt de perfecte balans in al zijn wijnen. De druiven worden voor 3 tot 4 maanden gedroogd en traditioneel gefermenteerd. Deze krachtige rode wijn die bij voorkeur gedronken wordt bij een vleesgerecht of kruidige kaas, is vol fruitig met rijpe tonen en een evenwichtige zuurgraad. De toets van specerijen maakt deze wijn compleet.
Crianza zoals ik het graag drink. Hoge intensiteit in geur en smaak. Jong en rijp fruit, fris maar op zijn Rioja's beïnvloed door 18 maanden Amerikaans eiken. Mooi rijp met tonen van vanille. Licht gekoeld doet het goed om 14,5% alcohol te maskeren. De afdronk is heerlijk warm.
Slechts 2000 flessen worden geproduceerd van deze meer dan 100 jaar oude wijnstokken en sinds 2017 “single vine-yard” Rioja. Het is een elegante Rioja, daarmee bedoel ik dat kenmerken van houtopoeding zacht geïntegreerd zijn. De wijn is heel fruitig met een warme kruidigheid. Compleet en in harmonie. Het advies is om deze wijn goed te decanteren of langer te bewaren.