Milde kaas, geen pittige blauwschimmel of hele oude, kruidige kaas. Maar eerder tussen romig en pittig in past goed bij deze wijnen.
We werden verrast door deze Riesling uit de Höllenpfad wijngaard. Misschien kennen jullie deze wel van de bekende (VDP) wijnmaker Dönnhoff. Nou, deze Große Lage van Gälweiler is in prijs-kwaliteit nog beter! We kregen een indrukwekkende verticale proeverij van jaargang 2018 t/m 2022. Waar 2021 door zijn balans de winnaar in was. Wat een fantastische wijn!
Door een vakantie tip geïmporteerd, omschreven als smaakbommetje. Gemaakt van alle witte druiven die zijn toegestaan in het deelgebied Vacqueyras AOC gelegen in de zuidelijke Rhône. Deze wijn is voor 1/3 gerijpt in nieuw Frans eiken (Bourgogne vaten). Heeft een aantrekkelijke gouden kleur met zilveren accenten en is elegant, rond, vet en evenwichtig.
Een prachtig droge sekt met spanning en een fijne mouse. Gemaakt volgens de traditionele methode van Riesling in zijn puurste vorm met karakteristieke frisheid. Gecombineerd met zachte aroma's door houtopvoeding. Afkomstig uit de wijngaarden van Ruppertsberg.
Heeft alles wat je verwacht van een Sangiovese en is heerlijk op dronk. Een leeuw onder wijnen maar van de categorie toegankelijke katachtige. Tijdens de fermentatie zijn de druiven nog niet geblend. Pas na de rijping komt de 50% Sangiovese uit groot (30hl) Frans eiken en 20% Sangiovese, 15% Canaiolo en 15% Cabernet Sauvignon uit barriques (225L) samen.
Chianti staat bekend om wijnen van de druif Sangiovese die lang houtrijping hebben gehad. Dit is iets anders, waarbij oxidatie is beperkt en gedurende 15 dagen, elke dag een maximale extractie van aroma's uit de schillen is gehaald. Het resultaat is een hele fruitige en frisse wijn met een geconcentreerde smaak, die lekker gekoeld kan worden gedronken.
RIJK & INTENS
2018 | Duitsland | Rheinhessen
Ch. W. Bernhard Hackenheimer Kirchberg Silvaner Auslese Trocken
Goudgeel van kleur met alles wat je in een wijn wil hebben. Van frisse zuren door stuivend citrus tot een dikker mondgevoel van tropisch fruit, brooddeeg en toast. Probeer het eens, ook als je nog nooit van Silvaner hebt gehoord.