Fruitig en zonder poespas, makkelijk drinkbaar door de aangename structuur en milde frisheid. Is zacht met typische invloeden van de Merlot-druif waarbij het aroma van kers het meest uitgesproken is. Heeft voor 50% kort gerijpt op kastanjehouten vaten. De mix met Monastrell en Malavasia (een beetje wit) maakt het een echte plezierwijn!
Deze wijn geeft een leuke beleving door de blend aan druiven die eerst apart worden gevinifieerd. Daarna volgt een rijping in staal, hout en terracotta. De geur geeft bloemige en licht rijpe tonen met wit fruit en citrus. De wijn is kruidig, mineraal en met een zilte toets. In de mond is het verfrissend en met meer rijp fruit dan in de geur, een beetje romig en naar de afdronk mineraal en ziltig.
Een oranje wijn die je zeker een kans moet geven. Dit is fris, fruitig en sappig in een samenstelling van druiven die met uitzondering van gewürztraminer gelijk is aan de vorige blend in de webshop. Dit is blend 16 met een lange smaakbeleving en een zoete kruidige afdronk. Gewoon heerlijk van borrel tot dessert!
Wat een natuurwijn! Còccu ligt minstens 6 jaar op het domein na een fermentatie van een jaar in barriques, gevolgd door drie jaar houtrijping in groot eiken. De smaak is rijk, omhullend, warm en heeft een lange afdronk. Còccu in het Piemontese dialect "coccolo" staat voor knuffelen en is de favoriet van Reichmuth.
Deze prachtige oranje leeuw kon niet ontbreken in het assortiment. De wijn is een blend van Vermentino, Viognier en Malvasia. De enige en eerste witte wijn gemaakt door Marzocco is een frisse dorstlesser met een tikje tropisch fruit.
In 2001 kon Giovanni Zullo Jr. van Tenuta Viglione het niet laten om de Falanghina-druif naar Puglia te halen om zijn uitgesproken karakter. Deze wijn heeft aromatische kenmerken als bloesem en honing, is fruitig met perzik en meloen maar bovenal fris door limoen. Een smaakvolle en frisse wijn, die ook graag geschonken wordt in restaurants.
Van een zeer beperkte productie, 1940 flessen. Een aangename verrassing door een bijzonder zuurtje die lengte en karakter geeft aan deze wijn. Daarbij veel wit fruit en in de afdronk wat bitter door rasp van citrusfruit. Goed in balans en ik neem graag een volgende slok.
Dit is een nieuwe Barbera d'Alba van Maurizio waarbij roestvrijstalen tanks zijn toegepast voor het verduidelijken van de fris en fruitige aroma's. Gevolgd door een korte houtopvoeding in Sloveense vaten geeft deze wijn warme tonen. Deze wijn heeft een rijke smaakbeleving met bijzondere kenmerken.
De verbazing van de Piemonte Perswijn proeverij in maart 2020. Vol van donker en gedroogd fruit gecombineerd met specerijen van de 16 maanden houtrijping. Elegant met zacht geïntegreerde tannine. Een wijn met een rijke en aanhoudende smaak en lange afdronk.