LEVENDIG & FRIS

2022 | Spanje | Penedès

Clos dels Guarans Les Someres Blanc

12.95

Deze wijn geeft een leuke beleving door de blend aan druiven die eerst apart worden gevinifieerd. Daarna volgt een rijping in staal, hout en terracotta. De geur geeft bloemige en licht rijpe tonen met wit fruit en citrus. De wijn is kruidig, mineraal en met een zilte toets. In de mond is het verfrissend en met meer rijp fruit dan in de geur, een beetje romig en naar de afdronk mineraal en ziltig.

RIJK & INTENS

2022 | Frankrijk | Languedoc-Roussillon

Domaine Treloar Le Terre Promise

21.40

Jaargang 2022 is weer zoals de 2019 met een langdurige smaakbeleving. Frisheid en sappig fruit komen mooi samen en het mondgevoel is licht vettig. Deze wijn is gefermenteerd in Frans eiken met wilde gisten en is 9 maanden gerijpt op de droesem met maandelijkse battonage. Een geweldig glas! Voor wie graag de zoetere jaargang 2021 heeft kan je dit vermelden in het opmerkingenveld.

BIO

RIJK & INTENS

2017 | Italië | Piemonte

Reichmuth Marcel Josef Ladiv

19.60

Wijnmaker Marcello noemt het de kleur van geluk, het is een oranje wijn. Bij deze wijn zegt dat meer over de stijl dan over kleur, die is namelijk amber. De wijn is intens geurig en sappig met rijp tropisch fruit en frisse tonen. De smaak en het mondgevoel hebben ook hartige en romige kenmerken met een zoutsensatie, heel verrassend en met een aromatische afdronk.

BIO

VOL & COMPLEX

2010 | Italië | Piemonte

Reichmuth Marcel Josef Folèt

18.15

De geur van deze wijn komt naar je toe met sterke hints van wilde bessen die zich in een jam vermengen met vanilletonen. Het is een warme intense wijn die tegelijkertijd ook fris en mineraal is met een aanhoudende afdronk. Folèt is een Piemontees-dialectwoord dat elf betekent, om het ongedisciplineerde karakter te benadrukken.

BIO

VOL & COMPLEX

2010 | Italië | Piemonte

Reichmuth Marcel Josef Còccu

19.60

Wat een natuurwijn! Còccu ligt minstens 6 jaar op het domein na een fermentatie van een jaar in barriques, gevolgd door drie jaar houtrijping in groot eiken. De smaak is rijk, omhullend, warm en heeft een lange afdronk. Còccu in het Piemontese dialect "coccolo" staat voor knuffelen en is de favoriet van Reichmuth.