Fruitig en zonder poespas, makkelijk drinkbaar door de aangename structuur en milde frisheid. Is zacht met typische invloeden van de Merlot-druif waarbij het aroma van kers het meest uitgesproken is. Heeft voor 50% kort gerijpt op kastanjehouten vaten. De mix met Monastrell en Malavasia (een beetje wit) maakt het een echte plezierwijn!
Niet voor niets in de prijzen gevallen, deze expressieve wijn. Uit de beste wijngaarden van Niki. Knisperend fris met een fijne mineraliteit. Fermentatie door spontane gisting gevolgd door een rijping van 8 maanden in foeders op de droesem. Een uitzonderlijke Muskateller met een lange mondvullende afdronk.
Kan niet anders zeggen; impressed again door deze pure Merlot, ongefilterd van Christopher en Vivienne. Een eerste kleine productie van Köhr, namelijk 2 vaten barrique. In een stijl gemaakt zoals ik het zelf graag drink, met veel concentratie en een lange smaakbeleving.
WIJNPAKKETTEN
Wijnpakket | Duitsland, Italië, Oostenrijk, Portugal | Douro, Pfalz, Puglia, Weinviertel
Het is tijd voor heerlijke herfstwijnen en die passen heel goed in het profiel wijnen waarmee ik je graag verras, namelijk geconcentreerd; vol fruitig, sappig of rijk. Om een indruk te geven, ik heb een heerlijk alternatief voor de Chardonnay liefhebber geselecteerd, dit is de Auxerrois van Dr. Josef Köhr. Een hele rijke en smaakvolle witte wijn. Het wijnpakket "November" bestaat uit 2 witte en 4 rode wijnen, waaronder ook de Primitivo van Cantine LeGrotte die als uitblinkwijn is verkozen door Winelife magazine in de categorie Kracht & Pracht. Natuurlijk zijn alle wijnen uitstekend te combineren bij herfstgerechten, denk aan pompoen, paddenstoelen, pastinaak, boerenkool, rode kool, hutspot, maar ook gerechten met wild gaan goed samen. Het wijnpakket is met 10% korting en er komen geen verzendkosten bij!
Doet mij van de drie witte druiven het meest denken aan Riesling door de geur van bijenwas. De structuur van deze frisse plezierrijke wijn is strak en droog maar een zoetje als gedroogde abrikoos maakt het interessant. Afkomstig uit een coöperatie van 180 biologische wijnmakers. Eerlijk geproduceerd en de zevende witte blend van Pépin.
Bordeaux blend uit Vallagarina (Trentino) met een veel belovende geur. De druiven zijn voor een deel gedroogd en hebben 18 tot 24 maanden houtrijping gehad. De smaak heeft een verrassend hoge zuurgraad van citrus naar de aangename afdronk met een winterse kruidigheid.
Voorheen genaamd Basto. Een wijn voor bij de open haard of om bij te eten. Vol in geur en smaak door veel fruit zowel rood als zwart aangevuld met kruidige tonen. Het mondgevoel is jamachtig waardoor de wijn niet overdreven krachtig is. Deze wijn van de susumaniello-druif zal je niet vervelen. Aan te raden bij de pasta bolognese.
Een prachtige blend van Markus Schneider. 2021 is een blend van 68% Merlot, 26% Cabernet Sauvignon en 6% Cabernet Franc. In tegenstelling tot jaargang 2017 waar Cabernet Franc de hoofdrol had is dat nu Merlot. De geur is vol en de smaak maakt de verwachting van een mooie Bordeaux blend waar! De smaak is jamachtig fris met rood fruit, gevolgd door rijpe tonen van pruim en een speelse rokerige kruidigheid.
Dit is een lekkere wijn voor bij de borrel. De geur maakt duidelijk dat deze wijn op nieuw Amerikaans eiken gerijpt is en dat is zo, namelijk in vaten van 225 liter gedurende 7 maanden. De kleur is goudgeel en de smaak van deze wijn heeft meer zoet van tropisch fruit dan zuur van citrusvruchten. De wijn is fluweelzacht met een filmend mondgevoel en een lang aanhoudende afdronk met warme tonen.
Van een zeer beperkte productie, 1940 flessen. Een aangename verrassing door een bijzonder zuurtje die lengte en karakter geeft aan deze wijn. Daarbij veel wit fruit en in de afdronk wat bitter door rasp van citrusfruit. Goed in balans en ik neem graag een volgende slok.