BIO

LICHT & FRUITIG

2022 | Frankrijk | Loire

Bertrand & Vincent Marchesseau Utopie

15.25

De beste wijn van de wereld willen maken, dat willen de broers Marchesseau met deze wijn. Niet alleen met aandacht voor kwaliteit maar ook door de impact op het milieu te minimaliseren. Net als de Chenin Blanc krijgt deze wijn een gedeeltelijke houtrijping. Dit heeft de wijn zachter en minder boers gemaakt dan de meeste wijnen van Cabernet Franc. De wijn is fruitig en gedurfd met een lichte kruidigheid.

LICHT & FRUITIG

2021 | Spanje | Penedès

Clos dels Guarans Les Someres Negre

12.95

Fruitig en zonder poespas, makkelijk drinkbaar door de aangename structuur en milde frisheid. Is zacht met typische invloeden van de Merlot-druif waarbij het aroma van kers het meest uitgesproken is. Heeft voor 50% kort gerijpt op kastanjehouten vaten. De mix met Monastrell en Malavasia (een beetje wit) maakt het een echte plezierwijn!

LEVENDIG & FRIS

2022 | Spanje | Penedès

Clos dels Guarans Les Someres Blanc

12.95

Deze wijn geeft een leuke beleving door de blend aan druiven die eerst apart worden gevinifieerd. Daarna volgt een rijping in staal, hout en terracotta. De geur geeft bloemige en licht rijpe tonen met wit fruit en citrus. De wijn is kruidig, mineraal en met een zilte toets. In de mond is het verfrissend en met meer rijp fruit dan in de geur, een beetje romig en naar de afdronk mineraal en ziltig.

LEVENDIG & FRIS

2021 | Italië | Toscane

Marzocco di Poppiano Il Lanciere

12.40

Deze prachtige oranje leeuw kon niet ontbreken in het assortiment. De wijn is een blend van Vermentino, Viognier en Malvasia. De enige en eerste witte wijn gemaakt door Marzocco is een frisse dorstlesser met een tikje tropisch fruit.

WARM & STOER

2015 | Italië | Toscane

Marzocco di Poppiano Pretale

20.60

Heeft alles wat je verwacht van een Sangiovese en is heerlijk op dronk. Een leeuw onder wijnen maar van de categorie toegankelijke katachtige. Tijdens de fermentatie zijn de druiven nog niet geblend. Pas na de rijping komt de 50% Sangiovese uit groot (30hl) Frans eiken en 20% Sangiovese, 15% Canaiolo en 15% Cabernet Sauvignon uit barriques (225L) samen.

LICHT & FRUITIG

2019 | Italië | Toscane

Marzocco di Poppiano Chianti

13.25

Chianti staat bekend om wijnen van de druif Sangiovese die lang houtrijping hebben gehad. Dit is iets anders, waarbij oxidatie is beperkt en gedurende 15 dagen, elke dag een maximale extractie van aroma's uit de schillen is gehaald. Het resultaat is een hele fruitige en frisse wijn met een geconcentreerde smaak, die lekker gekoeld kan worden gedronken.

BIO
14.60

Licht gekoeld is deze wijn heel fruitig, op kamertemperatuur neemt de kruidigheid toe waardoor er meer lengte ontstaat. Deze wijn heeft een sprankelende zuurgraad en lichte tannines die samengaan met vegetale tonen en een hint van eik. Heerlijk bij de charcuterie!

VOL & COMPLEX

2021 | Zuid-Afrika | Stellenbosch

Markus Schneider Rooi Olifant

24.40

Een prachtige blend van Markus Schneider. 2021 is een blend van 68% Merlot, 26% Cabernet Sauvignon en 6% Cabernet Franc. In tegenstelling tot jaargang 2017 waar Cabernet Franc de hoofdrol had is dat nu Merlot. De geur is vol en de smaak maakt de verwachting van een mooie Bordeaux blend waar! De smaak is jamachtig fris met rood fruit, gevolgd door rijpe tonen van pruim en een speelse rokerige kruidigheid.

LEVENDIG & FRIS

2017 | Spanje | Rioja

Pretium Rioja Blanco

17.95

Van een zeer beperkte productie, 1940 flessen. Een aangename verrassing door een bijzonder zuurtje die lengte en karakter geeft aan deze wijn. Daarbij veel wit fruit en in de afdronk wat bitter door rasp van citrusfruit. Goed in balans en ik neem graag een volgende slok.