Voor deze Gouden Neus stelt de geur zeker niet teleur. De wijn is sappig, fluweel en evenwichtig met een fijne zuurgraad. Dit is mogelijk door de hoogte van de wijngaard, boven de 800 meter. In de wijn is veel te ontdekken en het 3 jaar oude eikenhouten vat is exact wat deze wijn nodig had. Dit smaakt naar meer!
Coupage is een wijn van 60% Monastrell en 40% Syrah. Je denkt misschien; dat zal wel stevig zijn maar integendeel, deze wijn is heerlijk soepel en verfijnd. Het mondgevoel begint zacht gevolgd door frisse spannende zuren. Het is de crianza van het wijnhuis met 6 maanden rijping op frans eiken. De fles is snel leeg!
Single Vineyard Chenin Blanc. Intens en rijk van smaak. Deze wijn heeft een heerlijke combinatie van de aroma's ontstaan door houtopvoeding en het zuur van citrus en groene appel. Het mondgevoel is licht filmend met een lange finale.
Een prachtige blend van Markus Schneider. 2021 is een blend van 68% Merlot, 26% Cabernet Sauvignon en 6% Cabernet Franc. In tegenstelling tot jaargang 2017 waar Cabernet Franc de hoofdrol had is dat nu Merlot. De geur is vol en de smaak maakt de verwachting van een mooie Bordeaux blend waar! De smaak is jamachtig fris met rood fruit, gevolgd door rijpe tonen van pruim en een speelse rokerige kruidigheid.
In geur en smaak vol intens fruitig. Specerijen van houtrijping zijn goed geïntegreerd met een lichte toets van vanille. Daarna ook warme tonen van gedroogd fruit. Een smaakbom maar met een delicaat mondgevoel, om gelijk te drinken maar kan ook langer worden bewaard.
Dit is een nieuwe Barbera d'Alba van Maurizio waarbij roestvrijstalen tanks zijn toegepast voor het verduidelijken van de fris en fruitige aroma's. Gevolgd door een korte houtopvoeding in Sloveense vaten geeft deze wijn warme tonen. Deze wijn heeft een rijke smaakbeleving met bijzondere kenmerken.
Gemaakt van de Arneis-druif met een licht tropisch bouquet maar die ook kruidig en verfrissend is. De wijn heeft een mooie balans, is levendig zuiver met minerale kenmerken en een romige toets van houtopvoeding. Het is een gastronomisch glas wijn die graag geschonken wordt in restaurants.
De verbazing van de Piemonte Perswijn proeverij in maart 2020. Vol van donker en gedroogd fruit gecombineerd met specerijen van de 16 maanden houtrijping. Elegant met zacht geïntegreerde tannine. Een wijn met een rijke en aanhoudende smaak en lange afdronk.