WIJNPAKKETTEN
Wijnpakket | Duitsland, Italië, Oostenrijk, Portugal | Douro, Pfalz, Puglia, Weinviertel
Het is tijd voor heerlijke herfstwijnen en die passen heel goed in het profiel wijnen waarmee ik je graag verras, namelijk geconcentreerd; vol fruitig, sappig of rijk. Om een indruk te geven, ik heb een heerlijk alternatief voor de Chardonnay liefhebber geselecteerd, dit is de Auxerrois van Dr. Josef Köhr. Een hele rijke en smaakvolle witte wijn. Het wijnpakket "November" bestaat uit 2 witte en 4 rode wijnen, waaronder ook de Primitivo van Cantine LeGrotte die als uitblinkwijn is verkozen door Winelife magazine in de categorie Kracht & Pracht. Natuurlijk zijn alle wijnen uitstekend te combineren bij herfstgerechten, denk aan pompoen, paddenstoelen, pastinaak, boerenkool, rode kool, hutspot, maar ook gerechten met wild gaan goed samen. Het wijnpakket is met 10% korting en er komen geen verzendkosten bij!
Wijnmaker Marcello noemt het de kleur van geluk, het is een oranje wijn. Bij deze wijn zegt dat meer over de stijl dan over kleur, die is namelijk amber. De wijn is intens geurig en sappig met rijp tropisch fruit en frisse tonen. De smaak en het mondgevoel hebben ook hartige en romige kenmerken met een zoutsensatie, heel verrassend en met een aromatische afdronk.
De geur van deze wijn komt naar je toe met sterke hints van wilde bessen die zich in een jam vermengen met vanilletonen. Het is een warme intense wijn die tegelijkertijd ook fris en mineraal is met een aanhoudende afdronk. Folèt is een Piemontees-dialectwoord dat elf betekent, om het ongedisciplineerde karakter te benadrukken.
Wat een natuurwijn! Còccu ligt minstens 6 jaar op het domein na een fermentatie van een jaar in barriques, gevolgd door drie jaar houtrijping in groot eiken. De smaak is rijk, omhullend, warm en heeft een lange afdronk. Còccu in het Piemontese dialect "coccolo" staat voor knuffelen en is de favoriet van Reichmuth.
Voorheen genaamd Basto. Een wijn voor bij de open haard of om bij te eten. Vol in geur en smaak door veel fruit zowel rood als zwart aangevuld met kruidige tonen. Het mondgevoel is jamachtig waardoor de wijn niet overdreven krachtig is. Deze wijn van de susumaniello-druif zal je niet vervelen. Aan te raden bij de pasta bolognese.
Dit is een nieuwe Barbera d'Alba van Maurizio waarbij roestvrijstalen tanks zijn toegepast voor het verduidelijken van de fris en fruitige aroma's. Gevolgd door een korte houtopvoeding in Sloveense vaten geeft deze wijn warme tonen. Deze wijn heeft een rijke smaakbeleving met bijzondere kenmerken.
De verbazing van de Piemonte Perswijn proeverij in maart 2020. Vol van donker en gedroogd fruit gecombineerd met specerijen van de 16 maanden houtrijping. Elegant met zacht geïntegreerde tannine. Een wijn met een rijke en aanhoudende smaak en lange afdronk.