De Pinot Blanc de Noirs Brut maakt indruk met een breed palet aan aroma’s zoals citroen, kers, vanille, walnoot en sinaasappelschil. Deze sekt is harmonieus met evenwichtige zuren en een fijne mousse.
Een Spätburgunder die doet denken aan Pinot Noir uit de Côte de Nuits, Schoon, zuiver, met framboos en kers gevolgd door een rokerige ondertoon. Veel aroma's zijn te ontdekken in deze wijn die aangenaam en evenwichtig is. Het mondgevoel is soepel met naar de lange afdronk een pepertje.
Een Chardonnay die die met de jaren beter wordt, net als met enige tijd in het glas. Een complete wijn met minerale frisheid en een hoog ontwikkelingspotentieel. Spontaan gefermenteerd en 12 maanden gerijpt op volle gist in oudere barriques. Het alternatief voor een goede Bourgogne met een lange smaakbeleving.
Eind maart hebben we 6 wijnhuizen in Duitsland bezocht, gelegen in 4 prachtige wijnregio’s. Voor de exclusieve Nieuwe Wijnen die we hebben gevonden willen we met een pre-order de mogelijkheid bieden om deze te bestellen. Dit zijn drie wijnen van Niklas Heinemann en de Riesling Höllenpfad van Gälweiler. Bestellen kan vanaf 6 flessen (in elke combinatie) en met 15% korting tot 10 mei. De wijnen worden eind mei geleverd (bezorgopties kunnen bij afrekenen worden genegeerd).
In geur en smaak vol intens fruitig. Specerijen van houtrijping zijn goed geïntegreerd met een lichte toets van vanille. Daarna ook warme tonen van gedroogd fruit. Een smaakbom maar met een delicaat mondgevoel, om gelijk te drinken maar kan ook langer worden bewaard.
Dit is een nieuwe Barbera d'Alba van Maurizio waarbij roestvrijstalen tanks zijn toegepast voor het verduidelijken van de fris en fruitige aroma's. Gevolgd door een korte houtopvoeding in Sloveense vaten geeft deze wijn warme tonen. Deze wijn heeft een rijke smaakbeleving met bijzondere kenmerken.
Gemaakt van de Arneis-druif met een licht tropisch bouquet maar die ook kruidig en verfrissend is. De wijn heeft een mooie balans, is levendig zuiver met minerale kenmerken en een romige toets van houtopvoeding. Het is een gastronomisch glas wijn die graag geschonken wordt in restaurants.
De verbazing van de Piemonte Perswijn proeverij in maart 2020. Vol van donker en gedroogd fruit gecombineerd met specerijen van de 16 maanden houtrijping. Elegant met zacht geïntegreerde tannine. Een wijn met een rijke en aanhoudende smaak en lange afdronk.