De beste wijn van de wereld willen maken, dat willen de broers Marchesseau met deze wijn. Niet alleen met aandacht voor kwaliteit maar ook door de impact op het milieu te minimaliseren. Net als de Chenin Blanc krijgt deze wijn een gedeeltelijke houtrijping. Dit heeft de wijn zachter en minder boers gemaakt dan de meeste wijnen van Cabernet Franc. De wijn is fruitig en gedurfd met een lichte kruidigheid.
Een Cru uit de Beaujolais met veel rood fruit gevolgd door warmere tonen en met body. Doet complex aan door structuur en gelaagdheid waarbij aroma's van houtrijping mooi verweven zijn. Heeft overeenkomsten met een geweldige rode (Pinot Noir) Bourgogne. Een imponerende wijn!
Glou Glou lekker! Een hele mooie presentatie van de Beaujolais. Heeft een ongelofelijke drinkflow door veel sappig rood fruit dat in harmonie is met frisheid en zich toont als rode bes en granaatappel. Dit wordt nog vergezeld door aardse, bloemige tonen en specerijen. Dit is heerlijk drinken (ook licht gekoeld)!
Voor de liefhebbers van Chardonnay in zijn zuivere vorm en zo is deze wijn ook gemaakt. Verwacht een evenwichtige wijn die schoon is met een knisperende frisheid. Puur genieten deze wijn van Laura Lardy die neutrale 600L vaten heeft gebruikt voor de spontane fermentatie gevolgd door rijping.
Geef deze fles even wat lucht en dan ontpopt zich een volmaakte wijn met veel rood fruit in geur en smaak. De smaakbeleving is rijk zonder dat het jamachtig wordt. Het fruit laat een rijpe indruk achter dat in balans is met aardse tonen en frisheid. Van hoge kwaliteit voor een Beaujolais-Villages.
Deze Chenin Blanc komt uit Chinon in de Loire waar natuurlijk meer Cabernet Franc wordt gemaakt. Het is een heerlijke witte wijn met een bereik van wit naar rijp fruit met delicate tonen van houtrijping. De smaak is sappig met nectarine en in balans door een aangename zuurgraad. Leuk hoor, zeker proberen!
LICHT & FRUITIG
2022 | Frankrijk | Loire
Bertrand & Vincent Marchesseau Idem Saint-Nicolas-de-Bourgueil
Licht gekoeld is deze wijn heel fruitig, op kamertemperatuur neemt de kruidigheid toe waardoor er meer lengte ontstaat. Deze wijn heeft een sprankelende zuurgraad en lichte tannines die samengaan met vegetale tonen en een hint van eik. Heerlijk bij de charcuterie!
Ik importeer deze wijn graag omdat het de meest uitgesproken Valpolicella Ripasso is en hierom werk ik samen met Pietro Zardini. Deze wijn is voller dan gemiddeld door veel fruit en een krachtig kruidenpalet, samengevat; veel wijn van zorgvuldig en laat geoogste druiven.
Hier moet je even de tijd voor nemen. Drink je dit nu, dan is het advies om deze wijn te decanteren of een paar uur eerder te laten luchten. Complex met veel diepgang en gedroogd fruit door de Amarone stijl. Een prachtige veroudering, elegant van smaak en dit jaar wordt beter beoordeeld.
Pietro vindt de perfecte balans in al zijn wijnen. De druiven worden voor 3 tot 4 maanden gedroogd en traditioneel gefermenteerd. Deze krachtige rode wijn die bij voorkeur gedronken wordt bij een vleesgerecht of kruidige kaas, is vol fruitig met rijpe tonen en een evenwichtige zuurgraad. De toets van specerijen maakt deze wijn compleet.
Een smaakvolle blend met Chardonnay die volledig in harmonie is. Een wijn waarin je veel kan ontdekken en die je na elk glas meer gaat waarderen. Geeft een krachtige smaak door frisse zuren een een klein zoetje richting de afdronk. Een aanrader voor wanneer je op het terras zit te genieten in de zon. Hoe dan ook een intense en delicate wijn.