ROSÉ WIJNEN

2022 | Duitsland | Pfalz

Dr. Josef Köhr Cabernet Sauvignon Rosé

14.35

Unieke rosé van de cultdruif Cabernet Sauvignon met een delicate gisting. Gemaakt van de beste druiven volgens de saignée-methode. De druiven voor deze rosé worden niet geperst, maar alleen het sap dat vrijkomt wordt gebruikt. Daarom heeft deze rosé een delicate zalmkleur, elegante aroma's die typisch zijn voor witte wijnen en een zacht mondgevoel.

LICHT & FRUITIG

2021 | Spanje | Penedès

Clos dels Guarans Les Someres Negre

12.95

Fruitig en zonder poespas, makkelijk drinkbaar door de aangename structuur en milde frisheid. Is zacht met typische invloeden van de Merlot-druif waarbij het aroma van kers het meest uitgesproken is. Heeft voor 50% kort gerijpt op kastanjehouten vaten. De mix met Monastrell en Malavasia (een beetje wit) maakt het een echte plezierwijn!

VOL & COMPLEX

2021 | Spanje | Montilla-Moriles

Lagar de la Salud Dulas Tinto Barrica

25.95

Net als de kleur en geur heeft de smaak ook een hoge intensiteit met sappige en rijpe tonen. Dit is in balans met een mooie frisheid van jong rood fruit. Deze wijn wordt in twee stijlen gemaakt, op Frans en Amerikaans eiken. Deze wijn heeft een fijne toets van specerijen gekregen door rijping op Franse eiken vaten. Een elegant glas wijn die ook nog kan ontwikkelen.

VOL & COMPLEX

2020 | Spanje | Yecla

De Nariz Terroir Monastrell

22.20

Voor deze Gouden Neus stelt de geur zeker niet teleur. De wijn is sappig, fluweel en evenwichtig met een fijne zuurgraad. Dit is mogelijk door de hoogte van de wijngaard, boven de 800 meter. In de wijn is veel te ontdekken en het 3 jaar oude eikenhouten vat is exact wat deze wijn nodig had. Dit smaakt naar meer!

WARM & STOER

2021 | Spanje | Yecla

De Nariz Coupage

14.95

Coupage is een wijn van 60% Monastrell en 40% Syrah. Je denkt misschien; dat zal wel stevig zijn maar integendeel, deze wijn is heerlijk soepel en verfijnd. Het mondgevoel begint zacht gevolgd door frisse spannende zuren. Het is de crianza van het wijnhuis met 6 maanden rijping op frans eiken. De fles is snel leeg!

WARM & STOER

2015 | Italië | Toscane

Marzocco di Poppiano Pretale

20.60

Heeft alles wat je verwacht van een Sangiovese en is heerlijk op dronk. Een leeuw onder wijnen maar van de categorie toegankelijke katachtige. Tijdens de fermentatie zijn de druiven nog niet geblend. Pas na de rijping komt de 50% Sangiovese uit groot (30hl) Frans eiken en 20% Sangiovese, 15% Canaiolo en 15% Cabernet Sauvignon uit barriques (225L) samen.

VOL & COMPLEX

2018 | Italië | Trentino

La Vigne Il Ciliegino

17.95

Bordeaux blend uit Vallagarina (Trentino) met een veel belovende geur. De druiven zijn voor een deel gedroogd en hebben 18 tot 24 maanden houtrijping gehad. De smaak heeft een verrassend hoge zuurgraad van citrus naar de aangename afdronk met een winterse kruidigheid.

VOL & COMPLEX

2019 | Frankrijk | Côtes de Provence

Château La Martinette La Grande Pièce

27.95

Een intense wijn, dat maakt de volle kleur en geur al duidelijk. Je verwacht een stevige wijn maar de tannines zijn mild. Heerlijk zacht mondgevoel met een scherpte van kruidigheid die warme tonen geeft. Zeer compleet en krijgt 18 maanden flesrijping op het Château om het geheel in harmonie te brengen. Staat tussen de 100 beste wijnen van het Perswijn wijnconcours 2022.

VOL & COMPLEX

2021 | Zuid-Afrika | Stellenbosch

Markus Schneider Rooi Olifant

24.40

Een prachtige blend van Markus Schneider. 2021 is een blend van 68% Merlot, 26% Cabernet Sauvignon en 6% Cabernet Franc. In tegenstelling tot jaargang 2017 waar Cabernet Franc de hoofdrol had is dat nu Merlot. De geur is vol en de smaak maakt de verwachting van een mooie Bordeaux blend waar! De smaak is jamachtig fris met rood fruit, gevolgd door rijpe tonen van pruim en een speelse rokerige kruidigheid.

ZACHT & ROND

2022 | Italië | Piemonte

Maurizio Ponchione Roero Arneis

16.95

Gemaakt van de Arneis-druif met een licht tropisch bouquet maar die ook kruidig en verfrissend is. De wijn heeft een mooie balans, is levendig zuiver met minerale kenmerken en een romige toets van houtopvoeding. Het is een gastronomisch glas wijn die graag geschonken wordt in restaurants.