Wat een natuurwijn! Còccu ligt minstens 6 jaar op het domein na een fermentatie van een jaar in barriques, gevolgd door drie jaar houtrijping in groot eiken. De smaak is rijk, omhullend, warm en heeft een lange afdronk. Còccu in het Piemontese dialect "coccolo" staat voor knuffelen en is de favoriet van Reichmuth.
Uit de Prestige collectie van Tenuta Viglione een blend van Verdeca en Chardonnay. De alcoholische vergisting heeft gedeeltelijk plaatsgevonden in barriques. Het mondgevoel is licht zalvend en de smaak is tropisch, met bloemen, citrus en een frisse kruidigheid. Daarom de naam Herba (Italiaans voor kruiden).
Heeft alles wat je verwacht van een Sangiovese en is heerlijk op dronk. Een leeuw onder wijnen maar van de categorie toegankelijke katachtige. Tijdens de fermentatie zijn de druiven nog niet geblend. Pas na de rijping komt de 50% Sangiovese uit groot (30hl) Frans eiken en 20% Sangiovese, 15% Canaiolo en 15% Cabernet Sauvignon uit barriques (225L) samen.
Chianti staat bekend om wijnen van de druif Sangiovese die lang houtrijping hebben gehad. Dit is iets anders, waarbij oxidatie is beperkt en gedurende 15 dagen, elke dag een maximale extractie van aroma's uit de schillen is gehaald. Het resultaat is een hele fruitige en frisse wijn met een geconcentreerde smaak, die lekker gekoeld kan worden gedronken.
Deze Chenin Blanc komt uit Chinon in de Loire waar natuurlijk meer Cabernet Franc wordt gemaakt. Het is een heerlijke witte wijn met een bereik van wit naar rijp fruit met delicate tonen van houtrijping. De smaak is sappig met nectarine en in balans door een aangename zuurgraad. Leuk hoor, zeker proberen!
Sinds 2020 op hout gerijpt voor 12 maanden. Deze Spätburgunder komt uit de beste wijngaarden in de omgeving van Ruppertsberg, het grootste deel van de oude Nußbien stokken. Licht gekoeld in de zomer is dit een uitstekende combinatie bij de BBQ. De wijn is rijk aan aroma's en heeft een intense smaakbeleving. Zou ook een aantal jaar kunnen worden bewaard.
Les Tres Dones (ofwel The Three Gifts): Elegance, Complexity and Power. Het is een wijn met intense aroma’s van rood fruit en specerijen die in balans zijn met de frisheid van zwart fruit en mineraliteit. Een prachtige wijn om de evolutie van te ervaren, geconcentreerd en met een elegant mondgevoel. De wijn heeft veel diepgang en de afdronk is aanhoudend. Absoluut een persoonlijke favoriet, heerlijk bij roodvlees.
Deze St. Laurent heeft kenmerken van Pinot Noir en is smaakvol. Na het drinken van deze wijn wil je alleen maar meer. Deze wijn is voor een jaar gerijpt op eiken en krijgt een lange flesrijping. Het heeft een volle geconcentreerde smaak met specerijen en een lengte die eindeloos is. Een wijn waar veel in te ontdekken is en die goed combineert bij vleesgerechten. Met een eervolle vermelding in het Duitse Wijnconcours 2022.
Cuvée met Sauvignon Blanc, Riesling en Müller-Thurgau. Is levendig met stuivend citrus en heeft een aromatisch tintje van bloemen. De smaak zet vol fruitig aan en geeft dikte aan het mondgevoel. Naar de afdronk is er veel lengte door het frisse zuur en bitter van limoen. Een heerlijke dorstlesser.
Vol finesse, zacht en met een goede lengte. Twee keer per dag zijn de druiven ondergedompeld tijdens vergisting voor meer extractie. Rijping voor 18 maanden op barriques, waarvan de helft op nieuw hout, heeft de complexiteit van deze wijn verhoogd met een breed scala aan aroma's. Een elegante en smaakvolle Pinot Noir.
Met een intense smaakbeleving die doet denken aan een kersen cheesecake is dit een veelzijdige Zweigelt. Het zoet is in balans met een frisse cassis structuur, zachte tannines en een kruidige lange afdronk. Een uitstekende begeleider van alle vleesgerechten.
Door een lange rijping op fijne droesem is dit is geen typische Grüner Veltliner. Het heeft wel de frisheid en het bekende pepertje maar het is ook geconcentreerd en smaakvol. Daarbij is het mondgevoel romig, heeft het een fijne zuurgraad en een licht bittere scherpte. Completer dan deze Grüner Veltliner wordt het niet!
Deze wijn is rijk aan aroma's door 12 maanden houtrijping en 3 maanden op fles. Heeft alle kenmerken van een Primitivo waaronder het zongedroogde, rijpe fruit maar is niet overdreven zoet. Heeft een zacht mondgevoel met voldoende zuren en een aanhoudende afdronk. Consumeer licht gekoeld op 16 tot 18°C voor de beste beleving.
LICHT & FRUITIG
2022 | Frankrijk | Loire
Bertrand & Vincent Marchesseau Idem Saint-Nicolas-de-Bourgueil
Licht gekoeld is deze wijn heel fruitig, op kamertemperatuur neemt de kruidigheid toe waardoor er meer lengte ontstaat. Deze wijn heeft een sprankelende zuurgraad en lichte tannines die samengaan met vegetale tonen en een hint van eik. Heerlijk bij de charcuterie!
Het beste van twee werelden, rosé met een bubbel. Deze brut is frisfruitig met een fijne mousse, droog maar met een klein zoetje. De tweede gisting op fles zorgt voor complexiteit met tonen van hazelnoot en brioche. Het zal je zeker niet vervelen!
Bordeaux blend uit Vallagarina (Trentino) met een veel belovende geur. De druiven zijn voor een deel gedroogd en hebben 18 tot 24 maanden houtrijping gehad. De smaak heeft een verrassend hoge zuurgraad van citrus naar de aangename afdronk met een winterse kruidigheid.
Voorheen genaamd Basto. Een wijn voor bij de open haard of om bij te eten. Vol in geur en smaak door veel fruit zowel rood als zwart aangevuld met kruidige tonen. Het mondgevoel is jamachtig waardoor de wijn niet overdreven krachtig is. Deze wijn van de susumaniello-druif zal je niet vervelen. Aan te raden bij de pasta bolognese.
Veel wijn en een prachtige ontdekking om van te watertanden. Intensiteit van de geur en smaak is hoog door de vele fruitaroma's en kruidige tonen van houtopvoeding. Daarbij is de wijn levendig door frisse zuren en mineraliteit. Een gastronomische wijn die je moet proberen.