ROSÉ WIJNEN

2022 | Duitsland | Pfalz

Dr. Josef Köhr Cabernet Sauvignon Rosé

14.35

Unieke rosé van de cultdruif Cabernet Sauvignon met een delicate gisting. Gemaakt van de beste druiven volgens de saignée-methode. De druiven voor deze rosé worden niet geperst, maar alleen het sap dat vrijkomt wordt gebruikt. Daarom heeft deze rosé een delicate zalmkleur, elegante aroma's die typisch zijn voor witte wijnen en een zacht mondgevoel.

VOL & COMPLEX

2021 | Spanje | Montilla-Moriles

Lagar de la Salud Dulas Tinto Barrica

25.95

Net als de kleur en geur heeft de smaak ook een hoge intensiteit met sappige en rijpe tonen. Dit is in balans met een mooie frisheid van jong rood fruit. Deze wijn wordt in twee stijlen gemaakt, op Frans en Amerikaans eiken. Deze wijn heeft een fijne toets van specerijen gekregen door rijping op Franse eiken vaten. Een elegant glas wijn die ook nog kan ontwikkelen.

BIO

RIJK & INTENS

2022 | Frankrijk | Alsace

Pepin Orange 16

20.50

Een oranje wijn die je zeker een kans moet geven. Dit is fris, fruitig en sappig in een samenstelling van druiven die met uitzondering van gewürztraminer gelijk is aan de vorige blend in de webshop. Dit is blend 16 met een lange smaakbeleving en een zoete kruidige afdronk. Gewoon heerlijk van borrel tot dessert!

BIO

VOL & COMPLEX

2010 | Italië | Piemonte

Reichmuth Marcel Josef Còccu

19.60

Wat een natuurwijn! Còccu ligt minstens 6 jaar op het domein na een fermentatie van een jaar in barriques, gevolgd door drie jaar houtrijping in groot eiken. De smaak is rijk, omhullend, warm en heeft een lange afdronk. Còccu in het Piemontese dialect "coccolo" staat voor knuffelen en is de favoriet van Reichmuth.

WARM & STOER

2015 | Italië | Toscane

Marzocco di Poppiano Pretale

20.60

Heeft alles wat je verwacht van een Sangiovese en is heerlijk op dronk. Een leeuw onder wijnen maar van de categorie toegankelijke katachtige. Tijdens de fermentatie zijn de druiven nog niet geblend. Pas na de rijping komt de 50% Sangiovese uit groot (30hl) Frans eiken en 20% Sangiovese, 15% Canaiolo en 15% Cabernet Sauvignon uit barriques (225L) samen.

VOL & COMPLEX

2018 | Italië | Trentino

La Vigne Il Ciliegino

17.95

Bordeaux blend uit Vallagarina (Trentino) met een veel belovende geur. De druiven zijn voor een deel gedroogd en hebben 18 tot 24 maanden houtrijping gehad. De smaak heeft een verrassend hoge zuurgraad van citrus naar de aangename afdronk met een winterse kruidigheid.

VOL & COMPLEX

2019 | Frankrijk | Côtes de Provence

Château La Martinette La Grande Pièce

27.95

Een intense wijn, dat maakt de volle kleur en geur al duidelijk. Je verwacht een stevige wijn maar de tannines zijn mild. Heerlijk zacht mondgevoel met een scherpte van kruidigheid die warme tonen geeft. Zeer compleet en krijgt 18 maanden flesrijping op het Château om het geheel in harmonie te brengen. Staat tussen de 100 beste wijnen van het Perswijn wijnconcours 2022.

VOL & COMPLEX

2021 | Zuid-Afrika | Stellenbosch

Markus Schneider Rooi Olifant

24.40

Een prachtige blend van Markus Schneider. 2021 is een blend van 68% Merlot, 26% Cabernet Sauvignon en 6% Cabernet Franc. In tegenstelling tot jaargang 2017 waar Cabernet Franc de hoofdrol had is dat nu Merlot. De geur is vol en de smaak maakt de verwachting van een mooie Bordeaux blend waar! De smaak is jamachtig fris met rood fruit, gevolgd door rijpe tonen van pruim en een speelse rokerige kruidigheid.

RIJK & INTENS

2018 | Duitsland | Rheinhessen

Ch. W. Bernhard Hackenheimer Kirchberg Silvaner Auslese Trocken

12.95

Goudgeel van kleur met alles wat je in een wijn wil hebben. Van frisse zuren door stuivend citrus tot een dikker mondgevoel van tropisch fruit, brooddeeg en toast. Probeer het eens, ook als je nog nooit van Silvaner hebt gehoord.

WARM & STOER

2018 | Italië | Piemonte

Maurizio Ponchione Barbera d’Alba Donia

18.50

Dit is een nieuwe Barbera d'Alba van Maurizio waarbij roestvrijstalen tanks zijn toegepast voor het verduidelijken van de fris en fruitige aroma's. Gevolgd door een korte houtopvoeding in Sloveense vaten geeft deze wijn warme tonen. Deze wijn heeft een rijke smaakbeleving met bijzondere kenmerken.

VOL & COMPLEX

2016 | Italië | Piemonte

Maurizio Ponchione Barbera d’Alba Monfrini

26.75

De verbazing van de Piemonte Perswijn proeverij in maart 2020. Vol van donker en gedroogd fruit gecombineerd met specerijen van de 16 maanden houtrijping. Elegant met zacht geïntegreerde tannine. Een wijn met een rijke en aanhoudende smaak en lange afdronk.