Dit is Verdeja, een verwant van de bekende Verdejo en met een uniek karakter. Een complexe wijn, met veel materie en diepgang. Het mondgevoel heeft een mollige textuur en is filmend met warme bittere tonen naar de afdronk. Absoluut een mooie ontdekking die je moet proberen.
Deze wijn is minstens zo indrukwekkend als het etiket, krachtig en smaakvol. Vanille is duidelijk aanwezig door een Amerikaanse stijl houtlagering maar deze wijn is ook fris en mineraal. Het mondgevoel is zalvend, expressief met gedroogd fruit door de late oogst, heeft een nootachtig aroma, met bloemen en citrus bitters. Daarna veel lengte in de afdronk, een must try en combineert goed bij risotto met vis.
Deze St. Laurent heeft kenmerken van Pinot Noir en is smaakvol. Na het drinken van deze wijn wil je alleen maar meer. Deze wijn is voor een jaar gerijpt op eiken en krijgt een lange flesrijping. Het heeft een volle geconcentreerde smaak met specerijen en een lengte die eindeloos is. Een wijn waar veel in te ontdekken is en die goed combineert bij vleesgerechten. Met een eervolle vermelding in het Duitse Wijnconcours 2022.
Meine gute, wat een bombastisch rijke smaak! De geur geeft het niet direct prijs maar alle kenmerken die houtopvoeding kan geven zijn in deze wijn aanwezig. Daarbij is de textuur creamy en heeft de wijnmaker voldoende zuur kunnen behouden, dit jaar licht crispy zelfs voor de balans in deze wijn. Als je van een volle Chardonnay houdt dan moet je dit ook eens proberen.
Niet van de late oogst (spätlese) maar toch proeft het zo, heeft veel body met rijp tropisch fruit. Een riesling met alle typische kenmerken zoals frisse appelzuren en boenwas ook wel petroleum genoemd. Om nu te drinken maar kan ook goed worden bewaard. Smaakvol, in balans en bovenal een gastronomische wijn.
Cuvée met Sauvignon Blanc, Riesling en Müller-Thurgau. Is levendig met stuivend citrus en heeft een aromatisch tintje van bloemen. De smaak zet vol fruitig aan en geeft dikte aan het mondgevoel. Naar de afdronk is er veel lengte door het frisse zuur en bitter van limoen. Een heerlijke dorstlesser.
Vol finesse, zacht en met een goede lengte. Twee keer per dag zijn de druiven ondergedompeld tijdens vergisting voor meer extractie. Rijping voor 18 maanden op barriques, waarvan de helft op nieuw hout, heeft de complexiteit van deze wijn verhoogd met een breed scala aan aroma's. Een elegante en smaakvolle Pinot Noir.
Met een intense smaakbeleving die doet denken aan een kersen cheesecake is dit een veelzijdige Zweigelt. Het zoet is in balans met een frisse cassis structuur, zachte tannines en een kruidige lange afdronk. Een uitstekende begeleider van alle vleesgerechten.
Door een lange rijping op fijne droesem is dit is geen typische Grüner Veltliner. Het heeft wel de frisheid en het bekende pepertje maar het is ook geconcentreerd en smaakvol. Daarbij is het mondgevoel romig, heeft het een fijne zuurgraad en een licht bittere scherpte. Completer dan deze Grüner Veltliner wordt het niet!
Niki Windisch heeft met deze Chardonnay een perfecte balans gevonden. Rijk aan aroma's door malolactische gisting in barriques met 25% nieuw hout. Gevolgd door een rijping van 1 jaar op de volledige droesem en nog eens 10 maanden op de fijne droesem. Een hele smaakvolle wijn maar niet ten koste van frisheid.
Wat de boer niet kent, dat eet hij niet. Nou dit wel! De druif Bombino Bianco lijkt op Trebbiano en Verdicchio. De geur is licht geparfumeerd en de smaak is intens, een wijn met body. Het aroma van citrus geeft deze wijn voldoende zuren en bitter voor een perfecte balans.
Deze wijn is rijk aan aroma's door 12 maanden houtrijping en 3 maanden op fles. Heeft alle kenmerken van een Primitivo waaronder het zongedroogde, rijpe fruit maar is niet overdreven zoet. Heeft een zacht mondgevoel met voldoende zuren en een aanhoudende afdronk. Consumeer licht gekoeld op 16 tot 18°C voor de beste beleving.
LICHT & FRUITIG
2022 | Frankrijk | Loire
Bertrand & Vincent Marchesseau Idem Saint-Nicolas-de-Bourgueil
Licht gekoeld is deze wijn heel fruitig, op kamertemperatuur neemt de kruidigheid toe waardoor er meer lengte ontstaat. Deze wijn heeft een sprankelende zuurgraad en lichte tannines die samengaan met vegetale tonen en een hint van eik. Heerlijk bij de charcuterie!
Het beste van twee werelden, rosé met een bubbel. Deze brut is frisfruitig met een fijne mousse, droog maar met een klein zoetje. De tweede gisting op fles zorgt voor complexiteit met tonen van hazelnoot en brioche. Het zal je zeker niet vervelen!
Justus de zoon van Petra en Hartmut Bernhard (Ch. W. Bernhard) wil een wijn maken met expressieve aroma's zonder dat de wijn te zoet wordt en daar is hij in geslaagd. Het heeft alles, zoals het zoet van passievrucht, een knisperende mineraliteit met frisse zuren en wat bitter in de afdronk na een zalvend mondgevoel. Een heerlijke Scheurebe.
Bordeaux blend uit Vallagarina (Trentino) met een veel belovende geur. De druiven zijn voor een deel gedroogd en hebben 18 tot 24 maanden houtrijping gehad. De smaak heeft een verrassend hoge zuurgraad van citrus naar de aangename afdronk met een winterse kruidigheid.
Een intense wijn, dat maakt de volle kleur en geur al duidelijk. Je verwacht een stevige wijn maar de tannines zijn mild. Heerlijk zacht mondgevoel met een scherpte van kruidigheid die warme tonen geeft. Zeer compleet en krijgt 18 maanden flesrijping op het Château om het geheel in harmonie te brengen. Staat tussen de 100 beste wijnen van het Perswijn wijnconcours 2022.
Een chique wijn met Bourgogne allure. Fermentatie wordt uitgevoerd deels in 500L Franse eiken vaten en deels in 225L steen ovale tanks om de mineraliteit. De wijn brengt veel beleving, het mondgevoel is elegant maar ook spannend door de mineraliteit en tonen van citrus. Prachtig in balans en met een lange finale.