Sappig en toegankelijk voor een rode wijn uit de Rhône. Het is een frisfruitige wijn met zowel rood als zwart fruit en een gedoseerde kruidigheid. Deze wijn is elegant en heeft veel finesse maar ook body. Waar andere Rhône wijnen bewaartijd nodig hebben is dit nu al lekker. Ga ervoor!
Door een vakantie tip geïmporteerd, omschreven als smaakbommetje. Gemaakt van alle witte druiven die zijn toegestaan in het deelgebied Vacqueyras AOC gelegen in de zuidelijke Rhône. Deze wijn is voor 1/3 gerijpt in nieuw Frans eiken (Bourgogne vaten). Heeft een aantrekkelijke gouden kleur met zilveren accenten en is elegant, rond, vet en evenwichtig.
Unieke rosé van de cultdruif Cabernet Sauvignon met een delicate gisting. Gemaakt van de beste druiven volgens de saignée-methode. De druiven voor deze rosé worden niet geperst, maar alleen het sap dat vrijkomt wordt gebruikt. Daarom heeft deze rosé een delicate zalmkleur, elegante aroma's die typisch zijn voor witte wijnen en een zacht mondgevoel.
Net als de kleur en geur heeft de smaak ook een hoge intensiteit met sappige en rijpe tonen. Dit is in balans met een mooie frisheid van jong rood fruit. Deze wijn wordt in twee stijlen gemaakt, op Frans en Amerikaans eiken. Deze wijn heeft een fijne toets van specerijen gekregen door rijping op Franse eiken vaten. Een elegant glas wijn die ook nog kan ontwikkelen.
Wat een spannende rosé, absoluut geen slobberwijn maar hoog gastronomisch en smaakvol. Op het oog al geweldig en de smaak nog beter, gemaakt van 40% Grenache, 40% Cinsaut en 20% Rolle. Een rosé met gelaagdheid, is fris, rijk, floraal en heeft een lange afdronk.
Een heerlijk typische Pinot Noir met een boerse en fruitige geur die je tegemoet komt. Staat op de kaart bij restaurants als huis- of openwijn. Afkomstig uit op de heuvel gelegen wijngaarden in Altenburg, tegen de Premier Cru wijngaarden aan. Met een fijne aanzet in de mond is het een wijn die zowel gestructureerd als harmonieus is.
Jaargang 2022 is weer zoals de 2019 met een langdurige smaakbeleving. Frisheid en sappig fruit komen mooi samen en het mondgevoel is licht vettig. Deze wijn is gefermenteerd in Frans eiken met wilde gisten en is 9 maanden gerijpt op de droesem met maandelijkse battonage. Een geweldig glas! Voor wie graag de zoetere jaargang 2021 heeft kan je dit vermelden in het opmerkingenveld.
Heeft alles wat je verwacht van een Sangiovese en is heerlijk op dronk. Een leeuw onder wijnen maar van de categorie toegankelijke katachtige. Tijdens de fermentatie zijn de druiven nog niet geblend. Pas na de rijping komt de 50% Sangiovese uit groot (30hl) Frans eiken en 20% Sangiovese, 15% Canaiolo en 15% Cabernet Sauvignon uit barriques (225L) samen.
Chianti staat bekend om wijnen van de druif Sangiovese die lang houtrijping hebben gehad. Dit is iets anders, waarbij oxidatie is beperkt en gedurende 15 dagen, elke dag een maximale extractie van aroma's uit de schillen is gehaald. Het resultaat is een hele fruitige en frisse wijn met een geconcentreerde smaak, die lekker gekoeld kan worden gedronken.
Deze Chenin Blanc komt uit Chinon in de Loire waar natuurlijk meer Cabernet Franc wordt gemaakt. Het is een heerlijke witte wijn met een bereik van wit naar rijp fruit met delicate tonen van houtrijping. De smaak is sappig met nectarine en in balans door een aangename zuurgraad. Leuk hoor, zeker proberen!
Deze St. Laurent heeft kenmerken van Pinot Noir en is smaakvol. Na het drinken van deze wijn wil je alleen maar meer. Deze wijn is voor een jaar gerijpt op eiken en krijgt een lange flesrijping. Het heeft een volle geconcentreerde smaak met specerijen en een lengte die eindeloos is. Een wijn waar veel in te ontdekken is en die goed combineert bij vleesgerechten. Met een eervolle vermelding in het Duitse Wijnconcours 2022.
Meine gute, wat een bombastisch rijke smaak! De geur geeft het niet direct prijs maar alle kenmerken die houtopvoeding kan geven zijn in deze wijn aanwezig. Daarbij is de textuur creamy en heeft de wijnmaker voldoende zuur kunnen behouden, dit jaar licht crispy zelfs voor de balans in deze wijn. Als je van een volle Chardonnay houdt dan moet je dit ook eens proberen.
Met een intense smaakbeleving die doet denken aan een kersen cheesecake is dit een veelzijdige Zweigelt. Het zoet is in balans met een frisse cassis structuur, zachte tannines en een kruidige lange afdronk. Een uitstekende begeleider van alle vleesgerechten.
Door een lange rijping op fijne droesem is dit is geen typische Grüner Veltliner. Het heeft wel de frisheid en het bekende pepertje maar het is ook geconcentreerd en smaakvol. Daarbij is het mondgevoel romig, heeft het een fijne zuurgraad en een licht bittere scherpte. Completer dan deze Grüner Veltliner wordt het niet!
Niki Windisch heeft met deze Chardonnay een perfecte balans gevonden. Rijk aan aroma's door malolactische gisting in barriques met 25% nieuw hout. Gevolgd door een rijping van 1 jaar op de volledige droesem en nog eens 10 maanden op de fijne droesem. Een hele smaakvolle wijn maar niet ten koste van frisheid.
Wat de boer niet kent, dat eet hij niet. Nou dit wel! De druif Bombino Bianco lijkt op Trebbiano en Verdicchio. De geur is licht geparfumeerd en de smaak is intens, een wijn met body. Het aroma van citrus geeft deze wijn voldoende zuren en bitter voor een perfecte balans.
Deze wijn is rijk aan aroma's door 12 maanden houtrijping en 3 maanden op fles. Heeft alle kenmerken van een Primitivo waaronder het zongedroogde, rijpe fruit maar is niet overdreven zoet. Heeft een zacht mondgevoel met voldoende zuren en een aanhoudende afdronk. Consumeer licht gekoeld op 16 tot 18°C voor de beste beleving.
Het beste van twee werelden, rosé met een bubbel. Deze brut is frisfruitig met een fijne mousse, droog maar met een klein zoetje. De tweede gisting op fles zorgt voor complexiteit met tonen van hazelnoot en brioche. Het zal je zeker niet vervelen!