Justus de zoon van Petra en Hartmut Bernhard (Ch. W. Bernhard) wil een wijn maken met expressieve aroma's zonder dat de wijn te zoet wordt en daar is hij in geslaagd. Het heeft alles, zoals het zoet van passievrucht, een knisperende mineraliteit met frisse zuren en wat bitter in de afdronk na een zalvend mondgevoel. Een heerlijke Scheurebe.
Bordeaux blend uit Vallagarina (Trentino) met een veel belovende geur. De druiven zijn voor een deel gedroogd en hebben 18 tot 24 maanden houtrijping gehad. De smaak heeft een verrassend hoge zuurgraad van citrus naar de aangename afdronk met een winterse kruidigheid.
Een intense wijn, dat maakt de volle kleur en geur al duidelijk. Je verwacht een stevige wijn maar de tannines zijn mild. Heerlijk zacht mondgevoel met een scherpte van kruidigheid die warme tonen geeft. Zeer compleet en krijgt 18 maanden flesrijping op het Château om het geheel in harmonie te brengen. Staat tussen de 100 beste wijnen van het Perswijn wijnconcours 2022.
Een chique wijn met Bourgogne allure. Fermentatie wordt uitgevoerd deels in 500L Franse eiken vaten en deels in 225L steen ovale tanks om de mineraliteit. De wijn brengt veel beleving, het mondgevoel is elegant maar ook spannend door de mineraliteit en tonen van citrus. Prachtig in balans en met een lange finale.
Voorheen genaamd Basto. Een wijn voor bij de open haard of om bij te eten. Vol in geur en smaak door veel fruit zowel rood als zwart aangevuld met kruidige tonen. Het mondgevoel is jamachtig waardoor de wijn niet overdreven krachtig is. Deze wijn van de susumaniello-druif zal je niet vervelen. Aan te raden bij de pasta bolognese.
Veel wijn en een prachtige ontdekking om van te watertanden. Intensiteit van de geur en smaak is hoog door de vele fruitaroma's en kruidige tonen van houtopvoeding. Daarbij is de wijn levendig door frisse zuren en mineraliteit. Een gastronomische wijn die je moet proberen.
Geeft een lichte tinteling door frisse zuren. Is vol fruitig van smaak met enkele rijpe tonen. Kan licht gekoeld goed worden gedronken. Elegant naar de kruidige maar zachte afdronk. Heeft na de vergisting geen extra schilinweking gehad. Is 6 maanden gerijpt op eivormige cementtanks. Een geheel andere stijl, met een focus op de primaire aroma's.
Dit is een wijn die heel smaakvol en sappig is door tropisch en gedroogd fruit. De zoetheid is in balans met voldoende zuren en een warme kruidigheid. De wijn is gemaakt van de druif Pedro Ximénez, bekend van de Sherry. Maar dan in de uitvoering van een droge witte wijn met een aanhoudende afdronk. Derde plaats Wijnconcours Spanje van Perswijn.
Single Vineyard Chenin Blanc. Intens en rijk van smaak. Deze wijn heeft een heerlijke combinatie van de aroma's ontstaan door houtopvoeding en het zuur van citrus en groene appel. Het mondgevoel is licht filmend met een lange finale.
Een prachtige blend van Markus Schneider. 2021 is een blend van 68% Merlot, 26% Cabernet Sauvignon en 6% Cabernet Franc. In tegenstelling tot jaargang 2017 waar Cabernet Franc de hoofdrol had is dat nu Merlot. De geur is vol en de smaak maakt de verwachting van een mooie Bordeaux blend waar! De smaak is jamachtig fris met rood fruit, gevolgd door rijpe tonen van pruim en een speelse rokerige kruidigheid.
LICHT & FRUITIG
2019 | Duitsland | Rheinhessen
Ch. W. Bernhard Hackenheimer Kirchberg Spätburgunder Trocken
Een elegante rode wijn met typische kenmerken van Spätburgunder als rode vruchten en aardse, kruidige tonen. Smaakvol en fris wanneer deze licht gekoeld is. Een zeer complete wijn.
RIJK & INTENS
2022 | Duitsland | Rheinhessen
Ch. W. Bernhard Hackenheimer Kirchberg Silvaner Spatlese Trocken
Goudgeel van kleur met alles wat je in een wijn wil hebben. Van frisse zuren door stuivend citrus tot een dikker mondgevoel van tropisch fruit, brooddeeg en toast. Probeer het eens, ook als je nog nooit van Silvaner hebt gehoord.
ZACHT & ROND
2019 | Duitsland | Rheinhessen
Ch. W. Bernhard Hackenheimer Kirchberg Riesling Spätlese Trocken
Deze riesling is vol van smaak omdat de druiven later geoogst zijn. Dit maakt dat deze wijn kenmerken heeft als honing en boenwas maar door frisse zuren blijft deze wijn overeind zonder zoet te worden. In zijn prijsklasse een overheerlijke wijn.
Een fruitige wijn met pit door kruidige tonen maar blijft soepel. Deze wijn combineert uitstekend bij vette vleessoorten en geeft een goede intensiteit en persistentie. Een heerlijke biologisch geproduceerde Primitivo.
In 2001 kon Giovanni Zullo Jr. van Tenuta Viglione het niet laten om de Falanghina-druif naar Puglia te halen om zijn uitgesproken karakter. Deze wijn heeft aromatische kenmerken als bloesem en honing, is fruitig met perzik en meloen maar bovenal fris door limoen. Een smaakvolle en frisse wijn, die ook graag geschonken wordt in restaurants.
Ik importeer deze wijn graag omdat het de meest uitgesproken Valpolicella Ripasso is en hierom werk ik samen met Pietro Zardini. Deze wijn is voller dan gemiddeld door veel fruit en een krachtig kruidenpalet, samengevat; veel wijn van zorgvuldig en laat geoogste druiven.
Hier moet je even de tijd voor nemen. Drink je dit nu, dan is het advies om deze wijn te decanteren of een paar uur eerder te laten luchten. Complex met veel diepgang en gedroogd fruit door de Amarone stijl. Een prachtige veroudering, elegant van smaak en dit jaar wordt beter beoordeeld.
Pietro vindt de perfecte balans in al zijn wijnen. De druiven worden voor 3 tot 4 maanden gedroogd en traditioneel gefermenteerd. Deze krachtige rode wijn die bij voorkeur gedronken wordt bij een vleesgerecht of kruidige kaas, is vol fruitig met rijpe tonen en een evenwichtige zuurgraad. De toets van specerijen maakt deze wijn compleet.